Bugün akşam eve gelince yorgunluğu biraz üstümden attıktan sonra aklımda olan puding yapma fikri ampulünden birden ışıklar saçılmaya başladı. Arkasında yazan tarife göre aynen şöyle yapmam gerekiyordu:
Hazırlanışı:
- 750 ml soğuk sütü derin bir tencereye boşaltın. Üzerine poşetin tamamını ilave edip iyice karıştırın.
- Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika pişirmeye devam edin.
- Sıcak olarak kaselere boşalttıktan sonra buzdolabında soğutun. Muz aromalı pudinginiz servise hazırdır. Afiyet olsun !
DÜZELTME: Pudingin hafif su kıvamında olması daha tam soğumamasından kaynaklanıyormuş. Biraz daha soğuyunca çok daha güzel oldu. Bu arada benim de göz kararım gayet güzelmiş. ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder